Procesbegeleider

Samen naar een duurzame verandering

Ook als de wens tot verandering er is, behoeft het proces er naartoe de juiste begeleiding. Waar staan jullie als team? Wat is er nodig om met elkaar die verandering te dragen? Ik breng het in kaart en begeleid jullie in het proces.

Ecohof Noorderveer (voorheen Eco aan de Zaan)
Als proces- en projectbegeleider en één van de oorspronkelijke initiatiefnemers realiseer ik – samen met de toekomstige bewoners – het eerste Zaanse en stedelijke ecodorp. Het oorspronkelijke Eco aan de Zaan krijgt inmiddels steeds meer vaste vorm. Aan de Tulpspraat in Wormerveer zal met een aantal jaren het Ecohof Noorderveer verrijzen.

Met het team van Ecohof Noorderveer

Het Blauwe Pand
Procesbegeleiding deed ik ook voor het team van de creatieve broedplaats Het Blauwe Pand in Zaandam, de thuisbasis van een aantal maatschappelijk betrokken maak- en dienstbedrijven.
De opdracht was om de organisatie te begeleiden bij de transitie tot een ontmoetingsplaats voor de buurt waar maatschappelijke en duurzame ontwikkelingen worden belicht, geïnspireerd door het idee van een circulaire economie. Opdrachtgever was de gemeente Zaanstad.